Expositie – Exhibition – Groene Harthuys

Je bezig houden met kunst gaat niet alleen over maken ervan maar ook over het laten zien. Dat is soms wel spannend. In de loop der jaren heb ik heel verschillende werken gemaakt en voor de volgende expositie lijkt het mij leuk om “van alles wat” te laten zien. Die expositie is in het Groene Hart Huys in Bodegraven. Mijn werk is daar te zien samen met dat van andere andere kunstenaars, waaronder het werk van mijn goede vriendin Judith, die prachtige schilderijen maakt van vogels.

De opening is op zondag 17 december om 16.30.

Je bent van harte welkom!

De expositie is te zien van 13 december 2023 tot en met 24 januari 2024. Openingstijden en meer informatie is te vinden op de website van het Groene Hart Huys.

Getting involved in art is not only about making it but also about showing it. Sometimes very exciting. Over the years, I have made very different works and for the next exhibition, I think it would be fun to show “a bit of everything”. That exhibition is in the Groene Hart Huys in Bodegraven. My work will be shown there, along with that of other artists, including the work of my good friend Judith, who makes beautiful paintings of birds.

The opening is on Sunday December 17th at 16.30.

You are most welcome!

The exhibition will be on display from December 13th 2023 to January 24th 2024. Opening hours and more information can be found on their website.

nieuwsbrief – newsletter

Bovenstaand werk ligt, na de zomer, nog op mijn werktafel. Ik heb er wel aan gewerkt maar het gaat niet zo vlug. Er gebeurt te veel tussendoor. Leuke dingen, zoals het plannen van een vakantie en bijeenkomsten met vrienden en familie. Ik moet de laatste tijd echt een beetje zoeken naar tijd in mijn atelier. Daarnaast ben ik ook mijn eerste nieuwsbrief aan het voorbereiden. Die wil ik half oktober verzenden. Interesse? Je kunt nog inschrijven. Hij verschijnt in het Nederlands en Engels.

The piece above is, after the summer, still on my worktable. I have been working on it but it’s not going very fast. Too much is happening in between. Fun things, like planning a holiday and meetings with friends and family. I really need to carve out time in my studio lately. I am also preparing my first newsletter. I want to send it out mid-October. Interested? You can still subscribe. It will appear in Dutch and English.

Zomerkunst in Nieuwkoop

Een week lang exposeer ik samen met Maria van ‘t Hullenaar tijdens Zomerkunst in het Reghthuys in Nieuwkoop. Maria werkt met klei, porselein en papier. In haar werk zijn de technische aspecten en composities belangrijk, maar het materiaal kan wel zijn eigen weg kiezen.

Ik vind het erg leuk om samen met zo’n veelzijdig kunstenaar te exposeren. De expositie is van dinsdag 22 t/m zondag 27 Augustus te bezoeken in ‘t Reghthuys in Nieuwkoop.

Adres en openingstijden

Reghthuysplein 1, 2421 BE Nieuwkoop

dinsdag 12.00-17.00

woensdag 12.00-17.00

donderdag 12.00-17.00

vrijdag 12.00-17.00

zaterdag 10.00-17.00

zondag 12.00-17.00

Kunst om mee te spelen

Let's play
Kunst om mee te spelen

Atelier Kunstroute op 20 en 21 Mei 2023

Wie mijn werk van dichtbij wil bekijken heeft nu een kans. Op 20 en 21 Mei doe ik mee aan de Atelier Kunstroute in Bodegraven Reeuwijk. Op diverse locaties in onze gemeente stellen kunstenaars hun atelier open en er zijn ook andere plekken waar kunstenaars hun werk exposeren. Tijdens de route is op diverse plaatsen muziek te beluisteren. Naast dit alles is er ook in een aantal winkeletalages in Bodegraven-Reeuwijk kunst te zien van deelnemers. Ik heb een kunstwerk gemaakt voor de etalage van Van Dam brillen, Brugstraat 7 in Bodegraven.

Het kunstwerk bestaat uit 6 zachte speelblokken gemaakt van snippertjes stof die je normaliter weg zou gooien. Ik heb van deze snippertjes weer nieuwe stof gemaakt en van die stof speelblokken. Op de blokken staan (Engelse) woorden geborduurd waarmee korte zinnen te maken zijn, die voor mij te maken hebben met ouderschap. Ze nodigen uit om mee te spelen en dat mag ook. Kunst om mee te spelen dus!

Mijn atelier is te vinden in Nieuwerbrug, (langs de N458 richting Woerden). Adres: Weijland 38. Het is op zaterdag 20 Mei en zondag 21 Mei geopend van 11.00 tot 17.00.

De grote oversteek

de grote oversteek – afm. 40x30cm

Wie de televisieserie “Het rampjaar 1672” heeft gevolgd heeft in aflevering 6 gezien hoe de Fransen bij Woerden met hun troepen over het ijs van de Waterlinie gingen. Met soldaten, karren en paarden waagden ze de oversteek om aan de andere kant van de linie de dorpen Zwammerdam en Bodegraven te plunderen. Vervolgens trokken zij zich weer terug richting Woerden. Dit kunstwerk is een verbeelding van de tocht die de Franse troepen in de laatste dagen van 1672 maakten. De kaart verbeeldt een deel van de waterlinie met aan de linkerkant de dorpen Bodegraven en Zwammerdam en aan de rechterkant het stadje Woerden.

Het kunstwerk is te zien tijdens de tentoonstelling ‘Het hoofdkwartier verbeeld’ samen met andere kunstwerken die geïnspireerd zijn op het rampjaar. Tot eind december kunt u de tentoonstelling bekijken in het Groene Harthuys, Bouwsteeg 6 in Bodegraven, geopend op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10 – 17.00 uur

Moving on

moving on – found fabric 50x70cm

Bezoekers van het Textielplusfestival in Rosmalen hebben dit werk al kunnen zien, mijn eerste werk in grotere afmetingen. Met enige trots hing ik het aan de expositie wand in het Autotron. Lang dacht ik dat werken in grotere afmetingen buiten mijn bereik lag, maar een strakke deadline en de grote wens om iets van formaat op te hangen zorgden ervoor dat het lukte. Net als het drieluik “ontmoetingen” is dit werk opgespannen rond een schildersdoek en vervolgens ingelijst in een baklijst. De achtergrond is met de machine genaaid en de compositie met de hand.

Textielplusfestival 13-15 Oktober 2022, Autotron Rosmalen

it's raining outside - found fabric
It’s raining outside afm 16 x 23cm – ingelijst in zwarte lijst

Na 3 jaar is er weer een Textielplusfestival! En wat ik vooral leuk vind: Ik doe weer mee aan de expositie. Ik sta vlak bij de ingang en heb onder andere bovenstaand werk meegenomen om te laten zien. Ik heb ook nieuw werk bij me, dat nog niet op mijn website te zien is. Kom vooral langs om een praatje te maken.

Voor meer informatie en kaarten ga naar https://textielplusfestival.nl/

meetings/ontmoetingen

Deze werken heb ik in serie gemaakt. De achtergronden zijn machinaal patchwork maar verder zijn ze met de hand genaaid en geborduurd. Ik heb ze opgespannen om een schildersdoek en daarna ingelijst. De werken hebben niet een duidelijke onder- of bovenkant, je kunt dus zelf kiezen hoe je ze ophangt. Verder zijn ze erg leuk als 3-luik. Ik heb ze deels gemaakt tijdens zoom-meetings met vrienden. Ze zijn inmiddels verkocht. Heb je interesse in een van mijn andere werken? Stuur me een berichtje via de contactpagina voor meer informatie en prijzen.

klaar om in te lijsten

Uitsnede blowing in the wind. kijk in mijn galerie voor een totaalbeeld

Dit werk wacht op inlijsten. Het is net iets groter dan de eerdere werken met tafels die ik maakte, maar ik denk dat ik het, zoals de meeste werken, in een 30x40cm 3D lijst zal inlijsten. Omdat ik bij het inlijsten geen lijm wil gebruiken, naai ik het werk op passepartout-karton dat ik in het formaat van de lijst snij. Het mooie aan de 3D lijsten is dat het werk zelf niet tegen de glasplaat aangedrukt wordt. Zeker bij een werk als deze, waar ik knoopjes heb gebruikt als bloemen is dat echt veel mooier. Je kan de glasplaat ook weglaten uit de lijst, dan kun je het werk veel beter zien. Maar het werk is dan wel kwetsbaarder en dat vindt niet iedereen prettig. Als je een werk bij mij koopt in een 3D lijst is de keuze aan jou. Je kunt het met of zonder glas ophangen.

praten versus schrijven

Afgelopen week luisterde ik naar mijn favoriete podcast ”Artjuice (afl. 155)” waarin Louise Fletcher en Alice Sheridan spraken over het gebruik van woorden bij beelden. Ik realiseerde me daardoor dat ik het makkelijker vind om te praten over mijn werk dan erover te schrijven. Vooral op momenten dat ik nog niet helemaal weet waar het naartoe gaat, zoals bijvoorbeeld bij bovenstaand werk. Ik denk dat ik schrijven als erg definitief ervaar en daardoor veel van wat ik opschrijf meteen in twijfel trek (ook nu :-)) terwijl praten over mijn werk meer interactie inhoudt en meer mogelijkheden open laat.

Een aanrader trouwens, deze podcast.