De grote oversteek

de grote oversteek – afm. 40x30cm

Wie de televisieserie “Het rampjaar 1672” heeft gevolgd heeft in aflevering 6 gezien hoe de Fransen bij Woerden met hun troepen over het ijs van de Waterlinie gingen. Met soldaten, karren en paarden waagden ze de oversteek om aan de andere kant van de linie de dorpen Zwammerdam en Bodegraven te plunderen. Vervolgens trokken zij zich weer terug richting Woerden. Dit kunstwerk is een verbeelding van de tocht die de Franse troepen in de laatste dagen van 1672 maakten. De kaart verbeeldt een deel van de waterlinie met aan de linkerkant de dorpen Bodegraven en Zwammerdam en aan de rechterkant het stadje Woerden.

Het kunstwerk is te zien tijdens de tentoonstelling ‘Het hoofdkwartier verbeeld’ samen met andere kunstwerken die geïnspireerd zijn op het rampjaar. Tot eind december kunt u de tentoonstelling bekijken in het Groene Harthuys, Bouwsteeg 6 in Bodegraven, geopend op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10 – 17.00 uur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.