Pinterest

Vanochtend heb ik onder het genot van een kopje koffie mijn Pinterest pagina gereorganiseerd. Ik had er al een tijdje niet naar omgekeken maar mijn interesse was opnieuw gewekt omdat het zo’n fijn medium is om beeldmateriaal te verzamelen.

Ik ben onlangs geïnteresseerd geraakt ik het werk van de Spaanse kunstenaar Eduardo Chillida (1924-2002), voornamelijk bekend als beeldhouwer van kolossale sculpturen, maar hij heeft ook 2-dimensionaal werk gemaakt dat van bescheidener afmetingen is. Wel met de robuuste vormen, die als zwart witte puzzelstukken, wel of niet in elkaar passen of in lagen tegen elkaar aan liggen. Ik kreeg er geen genoeg van om naar zijn werk te kijken en ging op zoek naar boeken over zijn werk maar kwam uit op Pinterest, waar ik enthousiast (bijna obsessief) een bord heb samengesteld met het werk dat mij zo boeit.

Ik kwam erachter dat ik op mijn Pinterest bord “Art I like” al eerder werk van hem had bewaard, maar door mijn hernieuwde kennismaking en enthousiasme heb ik nu een nieuw bord aan zijn werk gewijd, zoals ik eerder bij andere kunstenaars (Edward Hopper, Jan Mankes, Mary Newcomb) heb gedaan. Al scrollend heb ik al mijn Pinterest borden van nieuwe omslagen voorzien en bladerend door het beeldmateriaal realiseerde ik me dat Pinterest een uitstekend hulpmiddel is om jezelf te ondervragen. Van welke kunstwerken gaat mijn hart sneller kloppen en waarom?

Ik hoop dat ik geen wetten overtreed met het plaatsen van een paar van de werken uit mijn Pinterest collectie. Werken van kunstenaars die ik nu of in het verleden met enthousiasme op borden heb verzameld om er af en toe naar te kijken. Beeldmateriaal dat ik op internet heb gevonden en dat mij inspireert en er voor zorgt dat ik musea bezoek (als het weer kan) om ze in het echt te gaan bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.