over mij

barry passchier - found fabricIk ben opgegroeid in de jaren 70, als jongste in een gezin met 3 kinderen. Mijn moeder naaide veel en graag en als ze daarmee bezig was, was ik vaak in haar buurt te vinden. Als zij kleding maakte, begon ik vaak een eigen werkje.

Na de middelbare school ben ik Bouwkunde gaan studeren aan de Technische Universiteit in Delft. In 1992 ben ik afgestudeerd in de richting architectuur. Ik heb voor verschillende architectenbureaus gewerkt en 15 jaar als zelfstandig architect. Mijn opdrachten bestonden voornamelijk uit verbouwingen van woningen.

Een paar jaar geleden ben ik gestopt met mijn werk als architect en bouwkundige en ben ik meer tijd aan textielkunst gaan besteden. Als kunstenaar ben ik autodidact. Om me verder te ontwikkelen heb ik veel workshops gevolgd bij voornamelijk Britse textielkunstenaars, waaronder Janet Bolton, door wiens werk ik met textielkunst in aanraking kwam.

Nog meer weten? In dit artikel, geschreven door Edith op de Woerd, vertel ik over mijn textielkunst.

lees ook found fabric