over mij

Ik ben opgegroeid in de jaren 70, als jongste in een gezin met 3 kinderen. Mijn moeder naaide veel en graag en als ze daarmee bezig was, was ik vaak in haar buurt te vinden. Als zij kleding maakte, begon ik vaak een eigen werkje.

Na de middelbare school ben ik Bouwkunde gaan studeren aan de Technische Universiteit in Delft. In 1992 ben ik afgestudeerd in de richting architectuur. Daarna heb ik voor verschillende architectenbureaus gewerkt en 15 jaar als zelfstandig architect. Mijn opdrachten bestonden voornamelijk uit verbouwingen van woningen.

Een paar jaar geleden ben ik, geïnspireerd door een doos oude lapjes en het werk van de Britse kunstenares Janet Bolton, naast mijn werk textielkunst gaan maken. Inmiddels werk ik niet meer als architect maar mijn bouwkundige achtergrond is nog wel te zien in de kunstwerken die ik maak.

Meer weten? In dit artikel, geschreven door Edith op de Woerd, vertel ik over mijn textielkunst.

lees ook found fabric